wrapper

У холу Дома културе у Печењевцу отворена је 24. изложба радова дечје ликовне колоније под називом „На крилима маште“.

Двадесет двоје талентованих ученика из исто толико основних школа са територије града Лесковца боравило је пет дана на Власинском језеру. Они су били у прилици да, у пратњи ликовног уметника Дејана Недељковића, стварају, развијају своје вештине и науче нешто ново о сликарству. На тај начин настало је преко 50 радова који ће красити хол Дома културе све до следеће колоније наредне године.

Начелник градске управе Милош Цветановић поздравио је све у име градоначелника др Горана Цветановића и локалне самоуправе и отворио изложбу. “Улагање у децу је улагање у будућност. Ове године локална самоуправа подржала је колонију са 400 хиљада динара и наставиће радо да подржава манифестације овог типа.“

Уочи дечје недеље, Дом културе у Печењевцу јуче је организовао и фолклорну секцију, сутра ће бити одржан дечји вашар у сарадњи са Основном школом „Вук Караџић“, а кроз два дана одиграће се представа за децу предшколског узраста. За учеснике такмичења у рецитовању духовне поезије „Јефимија“, као и за учеснике дечје ликовне колоније биће организована наградна екскурзија .

Преко две деценије ова колонија пружа подршку талентованим ученицима и подстиче њихову љубав према ликовној уметности. Кроз колонију је, до сада, прошло преко 600 деце, од којих су преко 30 њих постали академски сликари.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија