wrapper

У Народном позоришту у Лесковцу синоћ је завршен 57. Фестивал професионалних позоришта Србије “ Јоаким Вујић”, а овим поводом уприличена је и свечана церемонија додела награда.

Трочлани жири, у саставу Даница Максимовић, Миодраг Табачки и Владимир Лазић одлучивали су ове године о најбољима а Лесковчани су са овогодишњег Јоакима понели чак четири награде.

Представа “Сећање воде” Народног позоришта Лесковац, у режији Оље Ђорђевић, а по тексту Шиле Стивенсон освојила је четири награде! Трочлани жири, у саставу: Даница Максимовић, Миодраг Табачки и Владимир Лазић одлучили су да доделе Сузани Грујић – глумачку награду, Петри Димитријевић – специјалну награду за специфичан глумачки израз, Сави Стафановићу – за најбољи костим и Дамјану Параносићу – за најбољу сценографију.

На завршној вечери обратила се заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић и рекла:

„Част ми је и задовољство што је Лесковац у претходних осам дана успео да се повеже са културом читаве Србије, што је наша публика уживала у бројним врхунским представама на даскама које живот значе, као и због тога што су велика имена из позоришне уметности боравила, и надам се уживала у нашем граду.

Поносни смо што смо били домаћини 57. Фестивала професионалних позоришта Србије и што је наше позориште понело 4 велике награде у години када се обележава 125 година од постојања и рада Народног позоришта Лесковац. Ове награде су доказ да настављамо да исписујемо страницу историје културних догађаја и уметничких тренутака у Лесковцу.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија