wrapper

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака „НУРДОР“ традиционално је, на Светски дан деце оболеле од рака, испред Лесковачког културног центра обележило данашњи дан.

Симболично, у 13 часова, пуштено је „срце подршке“ за сву децу која се боре са овом опаком болешћу. У име удружења НУРДОР данас се обратила волонтерка у Лесковцу Данијела Павловић и казала:

„Заједно показујемо свима да је могуће. Могуће је да мењамо ствари на боље, могуће је да градимо веру у људе, могуће је да добром побеђујемо. Они који нас томе најбоље уче су наши суперхероји. Међу нама данас има много младих који су се као деца борили и изборили, и који су после тога као волонтери НУРДОР-а наставили да помажу другима.“

Као и сваке године подршку скупу пружила је локална самоуправа Града Лесковца у чије се име обратила помоћник градоначелника Кристина Васиљковић.

„Овогодишњи слоган „Загрли снажно“ носи снажну поруку подршке, јер управо загрљај као симбол љубави коју можемо да пружимо свим малишанима који се боре са овом опаком болешћу, где је борба дуга и неизвесна, најмање што можемо да урадимо је да их подржимо загрљајем у тој борби, јер некада су лепа реч, загрљај, љубав једнако важни за борбу и истрајност у њој, као и медицинска терапија,“ – рекла је Васиљковићева.

Подсетимо, Град Лесковац је удружењу НУРДОР донирао новчана средства која је ова организација упутила за изградњу дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија