wrapper

Данас је у Лесковцу боравила министарска за људска и мањинска права и друштвени дијалиог Гордана Чомић која је са председницима општина Јабланичког округа и представницима локалне самоуправе града Лесковца, невладиним организацијама и представницима Центра за социјални рад разговарала о проблемима националних мањина и начину да се дијалогом решавају проблеми.
Министарка Чомић је говорила и о оствареним резултатима током њене претходне посете и начинима унапређења дијалога. Том приликом је казала:

„Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог је обећало, током прве посете, да ћемo доћи када се објави извештај Европске комисије да покажемо да ли смо заједно урадили један велики посао у Србији, а извештај Комисије каже да Србија остварује напредак у владавини права као и да препоручују свим земљама чланицама да одобре отварање кластера 3 и 4 Србији на међувладиној конференцији у децембру.“
Она је притом додала:
„Далеко смо од тога да кажемо задовољни смо, не треба ништа више да се ради али смо исто тако далеко од Србије која не сматра да треба да разговара о проблемима који су пред свим грађанима Србије“ – рекла је Чомић.
На данашњем састанку разговарало се о одрживом развоју, о томе како да се успостави дијалог и како Србија жели да изгледа 2030. година, као и o учешћу локалних самоуправа и будућој изради стратегије људских права која би требало да се донесе до краја 2022. године.

Министарку Чомић је дочекао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић у чије име је састанку присуствовала Андријана Васић, помоћник градоначелника.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија