wrapper

Пољопривредна школа у Лесковцу је након више од 20 година обновила механизацију и лабораторијску опрему захваљујући донацији Европске уније у оквиру пројекта „Подршка средњем стручном образовању“.

Механизација и опрема за извођење практиче наставе вредна је око 50 хиљада евра и према речима градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, који је данас са председником Скупштиме мр Александром Ђуровићем посетио школу, у великој мери ће допринети квалитету образовања у овој школи и подићи га на виши ступањ. Поред овог, Пољопривредна школа редовно учествује на разним конкурсима па је преко пројеката Канцеларије за младе успела да једну учионицу  опреми као фискултурну салу, опреми медијатеку и учионицу на отвореном.

„Овом приликом желим да честитам директору и свим запосленима који нису седели скрштених руку, већ су били одважни и преузели иницијативу, написали пројекат и допринели да се осавремени механизација и опрема у школи. С обзиром на то да у свом поседу Пољопривредна школа има 120 хектара земље, обновљена опрема допринеће бољој организацији рада, а адекватно школовање учиниће да ученици након завршене школе имају одличну подлогу за даље усавршавње, односно за оснивање сопствених газдинстава или примену стечених знања ка развоју породичног имања и одржавању традиције. Све је то од велике важности јер поред поменутих бенефита, с друге стране ојачаће и пољопривредна грана и зауставиће се одлазак људи и младих са села“ рекао је данас градоначелник и додао да су држава и ЕУ увек спремне да одговоре стручним људима који знају да пишу пројекте.

„Занимања попут месара и пекара су увек била тражена занимања и увек су породице тих људи биле обезбеђене. Пољопривредна школа пружа могућност својим ученицима да одмах након запослења нађу посао или се усмере на виши степен образовања. Донација школи је велики помак и враћање некадашњим славним данима Пољопривредне школе. Драго ми је што смо упорношћу и константним контактом са Министарством успели да одржимо одељење пољопривредног техничара“ – закључио је градоначелник.

Директор школе Далибор Јовановић се захвалио градоначелнику и председнику Скупштине на посети и свим сарадницима који су заслужни за писање пројеката и рекао:

„Трудићемо се и убудуће да овако радимо, да квалитет пружања образовања подижемо на још виши ниво, да што више ученика упишемо у нашу школу јер је наша земља пољопривредна земља и пољопривреду морамо што више истицати.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија