wrapper

Данас се широм света обележава Светски дан борбе против насиља над женама који за циљ има подизање свести о овом озбиљном друштвеном проблему. Било која врста насиља оставља трајне последице на жртве и зато се сваког 25. новембра скреће пажња на чињеницу да ниједна жена не мора и не сме да трпи насиље јер оно не угрожава само жртву, већ ослабљује читаво друштво. У тренутку када се читав свет бори против епидемије вируса корона не смемо да заборавимо да у нашем граду и држави постоји нулта толеранција на било који вид насиља.

Посетом штићеница Сигурне куће и уручењем пакета са средствима за одржавање хигијене свакoj од њих, данас је почела кампања 16 дана активизма против насиља над женама. Кампањи су се прикључиле и бројне институције, компаније и организације попут „Хисарских шампиона“, вртића Агнес и фирме ДЦП хемигал.

Све релевантне државне институције и органи локалне самоуправе су истрајни у овој важној борби за људска права и слободе. Четири године заредом наставља се успешна  сарадња Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Удружења "Апел"  и Прихватилишта за жене и децу жртве насиља у породици и партнерским односима - Сигурне куће Лесковац. Ове године ће преко пројекта поменутог министарства износом од 2,3 милиона динара бити замењена комплетна дотрајала столарија на објекту Сигурне куће koja je стара 84 године. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија