wrapper

Заштитник грађана је локалној самоуправи града Лесковца поново доделио признање за допринос развоју свих облика приступачности.

Јуче је у Београду одржана додела ових признања, а Лесковцу је припала поводом реконструкције зграде Центра за социјални рад која је поред уређења фасаде и унутрашњости обухватила постављање рампе и лифта за особе за инвалидитетом.

Подсетимо, реконструкција вредна 44 милиона динара завршена је јула 2019. године и захваљујући изведеним радови особе са инвалидитетом могу да посете Центар, што нису могле од оснивања ове установе.

Заштитник грађана Зоран Пашалић је у уводном обраћању током доделе награда градовима, општинама и градским општинама које су највише допринеле развоју свих облика приступачности у 2019. године истакао да се особе са инвалидитетом свакодневно суочавају са препрекама при кретању, коришћењу јавног превоза, као и остваривању права на информисање и комуникацију. Пашалић је нагласио да је у свом раду приметио да су неретко неприступачне управо установе и институције којима грађани треба да приступе како би остварили своја елементарна права, као што су центри за социјални рад, домови здравља, филијале и испоставе РФ ПИО, општинске/градске управе и додао да на то стално указује надлежним органима.

У име града Лесковца признање је примио Жарко Богатиновић, народни посланик.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија