wrapper

На једном од најзначајнијих позоришних фестивала у Србији, фестивалу „Јоаким Вујић“ одржаним 56. пут заредом, ове године у Врању, ансамбл Народног позоришта Лесковац је у свој матични град донео већину награда. Награда за најбољу драмску представу у целини припала је Народном позоришту Лесковац за представу „Свици“, као и за најбољу режију – Ксенији Крњајски. Друга представа коју су Лесковчани радили у копродукцији са приштинским Народним позориштем „Ако се пробудиш или као да је важно“, најбоља је представа 56. фестивала Јоаким Вујић у Врању по оцени жирија „Округлог стола критике“.

Награда за најбољу сценографију припала је Горану Стојчетовићу за представу „Ако се пробудиш или као да је важно„ затим, награду за најбољи костим добила је Суна Кажић за представу „Свици“ НП Лесковац.

Равноправне награде за глумачка остварења добили су Наташа Станковић, Бојан Вељовић и Петра Димитријевић за улоге у представи „Свици“ Народног позоришта Лесковац.

Специјалне награде добили су и Радомир Стаменковић за дизајн светла у представи „Свици“ Народног позоришта Лесковац.

Све одлуке жирија донете су једногласно.

Подсетимо, Народно позориште у Лесковцу је било домаћин овог значајног фестивала 2014. године и тада је побрало награде за најбољу глумицу, најбољу младу глумицу, и награду жирија града домаћина за представу „Галеб“.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија