wrapper

Министар без портфеља, задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа, Милан Кркобабић, јуче је српским задругама поделио уговоре о додели бесповратних средстава.

Седамдесет три задруга добило је 804 милиона динара за даље унапређење произвдодње. Међу задругарима налазило се и четири лесковачка пољопривредника којима је додељена укупна сума у износу од 36,4 милиона динара.

Реч је о задругама „Професионал СМС“ из Доњег Трњана којој су за набавку пластеника, трактора и прикључних машина за обраду земљишта одобрена средства у износу од 7,4 милиона, „Кумови плус“ из Вучја ће са 6,9 милиона набавити машину за бербу, задрузи „Петровић“ из Горњег Крајинца ће припасти 14,9 милиона за набавку трактора и стеоних јуница, док ће „Градац –воће“ из Градашнице опремити хладњачу са 7,1 милиона.

Јучерашњој додели уговора поред задругара присуствовали су представници локалних самоуправа. За Град Лесковац, уговор о додели средстава потписала је Јелена Коцић, заменик секретара Скупштине Града Лесковца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија