wrapper

Данас су, у згради Привредне коморе, градоначелник др Горан Цветановић и директор Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског округа Горан Јовић уручили сертификате са заштитним жигом „Лесковачки специјалитети са роштиља“ ресторанима: „Грош“, „Принц“, „Цап-Цап“, „Стари град“, „Апостоловић“, „Колиба“, Вила „Гуњетинац“, мотел „Гуњетинац“, Дом ученика ресторан „Младост“ и Визионарски центар „Теодора“ из Лебана.

Сви добитници сертификата морали су да прођу обуку, а читав пројекат трајао је 18 месеци, а вредан је 170 хиљада евра.

Лесковац је коначно постао носилац жига који носи овај бренд. Овај специјалитет познат је широм света и свако је могао да га има на менију. Међутим, од данас мирис правог лесковачког роштиља моћи ће да се шири само на оним местима која га спремају на традиционалан начин на који се већ годинама прави на овим просторима.

„Управо ће се данашњи дан, дан када ресторанима званично предајемо заштитни жиг „Лесковачки специјалитети са роштиља“ бити уписан у историју и запамћен даном почетка када ће наши угоститељи моћи поносно да свим својим посетиоцима понуде наш званични бренд – Лесковачки роштиљ,“ – рекао је градоначелник.

Директор Горан Јовић истакао је следеће: „Коначно смо дошли до краја овог нашег најзначајнијег пројекта, јер специјалитети са роштиља су један од најзначајних брендова, не само југа Србије, не само Лесковца, него читавог региона. Следећи корак је да праћење и контрола ресторана, а они који продају наш бренд без сертификата, биће на неки начин санкционисани. Наравно, сви могу да се пријаве и да после обука добију сертификате.“

Након уручивања сертификата, окупљени су били у прилици да присуствују свечаном уручењу сертификата и менија власнику ресторана „Грош“, у његовом ресторану.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија