wrapper

У суботу, 26.10. 2019. године, након паузе од 18 година у Лесковцу ће се одржати 20. Лесковачки полумаратон под покровитељством Града Лесковца, у организацији атлетског клуба „Дубочица“ и Одбора за превенцију болести и зависности.

Централна трка почиње у 15 часова и дуга је 21 км, док ће друга трка трајати 10,5 км након које ће бити одржана и трка задовољства у којој ће моћи да учествују сви заинтересовани суграђани. Организатори овим путем позивају све Лесковчане да дођу и помогну им да заједни промовишу свој град.

Лесковачки Одбор за превенцију болести и зависности, који иначе, промовише здраве стилове живота, па је за ту сврху издвојио 200 хиљада динара, од којих је 120 хиљада намењено за награде, казала је испред Одбора Биљана Маринковић.

“Стартни циљ је испред Лесковачког културног центра, затим трчимо пролазимо кроз улице Краља Петра Првог, 28. марта и све до Радничког насеља, па наставаљмо до обилазнице код ресторана Бибац и излазимо до насеља Дубочица”, каже један од организатора полумаратона Иван Цветановић испред Атлетског клуба „Дубочица“. Он је додао и да је овај догађај важан и због промоције града јер ће се на тај начин улице Лесковца приказати у што лепшем светлу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија