wrapper

Међународни комитет за номинацију Сократових награда са седиштем у Лондону прогласио је Општу болницу у Лесковцу за најбољу у 2016. години у конкуренцији сличних здравствених установа на западном Балкану.

Истовремено, директор болнице Небојша Димитријевић проглашен је за менаџера године, а признања, каква је раније у Србији добио до сада од ове организације још Институт у Сремској Каменици, биће уручена крајем марта у Лондону. Једна од предлагача за ово признање била је и Европска медицинска асоцијација.

Између осталог, оцењивао се фокус на пацијента и њихово задовољство, учествовање на интернационалним и локалним програмима здравствене заштите, професионализам, едукација и менаџерске вештине, истраживачка база, националне и интернационалне акредитације и сертификати, мултидисциплинарне медицинске услуге, по чему је иначе позната лесковачка болница, те укупне болничке перформансе, стратешка визија и руководство и личност.

„Просец селекције је базиран на комплексном прегледу и на препорукама партнера Номинацијског комитета Сократ, укључујући Европску медицинску асоцијацију“, пише у образложењу тог комитета.

Лесковачка болница је једна од најуређених здравствених установа, која се констатно реновира, са савременим апаратима и апартманима, изграђених средствима донатора, и једна је од научних база Медицинског факултета у Нишу.

Годинама је рангирана на првом, другом или трећем месту од стране ресорног српског министартсва.

Јединствена је и по томе што има ангио салу у којој се оперишу пацијенти са целог југа Србије, као и по томе што је једина болница где се поред уградње вештачког кука врши уградња и вештачког колена, али и по превентивним ортопедским операцијама.

Овде се такође врше услуге, карактеристичне само за клинике у области гастроенетерологије, и урологије.

Осим тога, Општа болница у Лесковцу једна је од ретких у Србији која све обавезе редовно измирује и у овом тренутку нема ни динар дуга.

„Претпостављам да су све те чињенице узете у обзир, мада лично мислим да нисмо баш толико добри јер има много недостатака које треба исправити, пре свега однос медицинског особља према пацијентима. Стално радимо на томе, захтевамо љубазност према пацијентима, али старе навике се тешко исправљају“, каже Димитријевић.

Лесковачкој болници једино недостаје магнетна резонанца, али Димитријевић каже да су при крају разговори о њеној набавци.

Извог: Југмедиа

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија