wrapper

Такмичење „Србија у ритму Европе“ које се емитује на Првој српској телевизији окупља младе талентоване људе из градова Србије који песмом представљају земље чланице Европске уније. Прошле године шеснаест младих таленатованих школараца из Лесковца је у Врњачкој бањи представило Краљевину Белгију. На овогодишњем такмичењу, које се одржава у Врању, победничком граду, учествују Исидора Митић, Катарина Пејчић и Ана Стојилковић које ће представљати Републику Северну Македонију нумером Тијане Тодевске.

На данашњој конференцији за медије су представљене девојке које се већ шест месеци припремају за ово такмичење. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је похвалио њихов таленат и труд истакавши да град Лесковац истрајно подржава младе људе на њиховом путу развоја и успеха.

„Ово је само још један у низу пројеката који промовишу младост и позитивне вредности нашег града. У претходне четири године је награђено 2000 талената са преко 65 милиона динара. Поред свакодневних активности којима покушавамо да ојачамо капацитет и перспективу младих, већ шест година заредом организујемо наградно путовање најуспешнијих матураната о трошку града, до сада је за ове намене издвојено око 10 милиона динара, као и 5,1 милион динара за финансирање око 70 омладинских пројеката које је припремало чак 3350 младих особа, а већ две године заредом финансирамо уџбенике за све ученике првог разреда на територији града Лесковца (6 милиона динара годишње). Говорећи о волонтерима морам још једном да похвалим 420 младих који су ангажовани у кол центрима за ванредно стање који су одговорили на 9000 позива и 4000 пута изашли на терен.“

Он је нашим представницима пожелео много среће и успеха на предстојећем такмичењу, док је свим малишанима честитао Међународни дан деце који се на данашњи дан обележава широм света.

Исидора Митић која ће отпевати поменуту македонску песму је представила девојке које ће наступити са њом. У питању су Катарина Пејчић и Ана Стојилковић, плесачице раскошног талента које важе за најбоље у региону. Она се захвалила градоначелнику на подршци и помоћи и додала: „Имамо велику одговорност и част што смо изабране да представљамо наш град на највећем музичком такмичењу. Желим да позовем све Лесковчане да гласају за нас како бисмо направиле што бољи пласман, а можда чак и победимо чиме би Лесковац био следећи домаћин такмичења.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија