Одштампајте ову страницу

Град Лесковац ће и следеће године узети учешће у такмичењу „Србија у ритму Европе“ које ће се одржати у Врању.

Тим поводом је одржана конференција за медије на којој је потписан уговор између града Лесковца и организатора овог такмичења.

Заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић је говорила о значају ове манифестације и овогодишњем искуству:

„Ове године је у јулу шестаесторо младих талената из нашег града представљало Белгију и извело нумеру на фламанском језику. Деца су се темељно припремала за такмичење, имала запажен наступ и стекла нова искуства и пријатељства. Читав Лесковац је пратио сваки сегмент такмичења, а значајно је било и то што је ово такмичење наш град приближило Белгији, па нас је амбасадор у току године посетио два пута. Замисао овог такмичења је изузетно позитивна, промовишу се младост, таленат и ближе упознавање са земљама чланицама Европске Уније чији амбасадори ће и ове године присуствовати.“

Она је додала да ће основне и средње школе чији ученици желе да се пријаве за предстојеће такмичење у наредном периоду бити обавештени о начину и временском року у којем то могу да ураде, у нади да Лесковац буде наредни победник, а самим тим и домаћин пројекта „Србија у ритму Европе“.

Извршни директор музичког фестивала „Ритам Европе“ Давид Макијевић је истакао да овај фестивал подстиче развијање младих талената и укључује омладину у едукативне и забавне активности. Макијевић је рекао да су деца из Лесковца имала добар наступ за који су се вредно приремала, те да ће ове године моћи да учествују деца до 20 година старости, као и да ће аудиције бити организоване јануара 2020. По његовим речима локална самоуправа града Лесковца је пружила огромну подршку организаторима и деци на такмичењу у Врњачкој бањи и додао да ће и следећег јуна такмичење бити емитовано на Првој телевизији.

Галерија слика