wrapper

Октобар је месец када се обележава Европски дан борбе против трговине људима.

Трговина људима је глобални феномен који погађа све земље света, неразвијене земље, земље у развоју као и развијене земље. Наша земља, нажалост није изузета од овог гнусног чина, који подразумева да се нека особа лиши слободе у циљу експлоатације и то се увек одвија употребом силе, претње, преваром, отмицом или на неки други начин.

Град Лесковца је у циљу спречавања трговине људима 2013. године формирао Локално координационо тело за борбу против трговине људима са циљем оснаживања систематског партнерства у спровођењу Националне стратегије за борбу против трговине људима који заједнички спроводе Међународна организација за миграције (ИОМ) и Министарство унутрашњих послова Републике Србије у партнерству са десет градова и општина у Србији. У саставу Локалног тима из Лесковца, налазе се стручњаци различитих профила и занимања из разних институција.

Предраг Момчиловић, члан ове организације, напоменуо је да је лесковачки координациони тим у претходних пет година деловао превентивно како би обучили децу да препознају трговину људима у свом окружењу, кроз трибине у скоро свим основним и средњим школама са територије града Лесковца.

„Намера је да се наши суграђани упознају са овом појавом, као и са њеним члановима, радом и улогом локалног тима за борбу против трговину људима.

Локална самоуправа Града Лесковца ће пружити сву подршку свим активностима које овај тим спроводи,” – истакла је Ана Стојковић, помоћник градоначелника.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија