wrapper

„Млади у Лесковцу нису на маргини и нису заборављени. Улагање у њих је дуготрајна инвестиција, изградња чврстог темеља за постављање стабилних стубова будућности. Најважније је дати им ветар у леђа, да у потпуности искористе свој потенцијал и енергију, зато од преузимања одговорности ми стојимо уз њих и подржавамо их. Они заслужују своје место под сунцем и да се њихови велики снови остваре. Срећан сам што млади Лесковчани препознају нашу тежњу да им се посветимо. Срећан сам што имамо много добре деце који желе да помогну себи, својој генерацији, свом граду и учине га бољим местом за све, а нарочито за младе генерације. Увек ћемо бити ту за њих јер град, поред свих епитета који га красе и на које је поносан ипак је најпоноснији на то да је Лесковац град младих људи“ – рекао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић на додели уговора удружењима младих и ученичких парламената пријављених на конкурс „Активирај се“.

Према речима градоначелника Цветановића путем програма „Активирај се“ до сада је 7,2 милиона динара финансијски подржано преко 80 пројеката у којима је учествовало чак 4000 наших младих, док је данас подељено 15 уговора чија укупна вредност износи милион и 700 хиљада динара. Девет пројеката су припремила удружења младих и она која се баве младима, а шест ученички парламенти. Градоначелник је посебно истакао Фонд за младе таленте и пожелео окупљеним младима све најбоље:

„Наградили смо преко 3000 младих које смо подржали са скромних 85 милиона динара. То је прави расадник интелигентних, успешних, одговорних и вредних омладинаца, понос родитеља, родбине, професора, понос нашег града. Наставите да будете овако активни и ширите позитивну енергију. Млади су потенцијал нашег града, и захваљујући њима град Лесковац ће сваким даном, свеке године бити све бољи и лепши.“

Испред Ученичког парламента Трговачко угоститељске школе обратила се председница Анђела Стојиљковић која се захвалила Граду што је подржао њихов пројекат:

„Припадам генерацији која је одрасла поред компјутера и друштвених мрежа, генерацији која полако заборавља важност физичке активности за наше целокупно здравље. Парламент наше школе је уочио постојање овог проблема и исказао жељу за његовим решавањем пишући овај пројекат.“

Она је казала да им је жеља била да Јутјуб заменe вратилом и клупом за трбушњаке, а да Инстаграм замене траке за трчање и гладијатор, Фејзбук струњаче и пилатес лопте.

У име чланова удружења „Хисарски шампиони“ се обратио Душан Марек који је истакао да је Лесковац град младих људи јер се сваке године за пројекте из области активизма и волонтеризма издваја све више средстава.

„Ми планирамо да направимо летњиковац у парку „Девет Југовића“ као и на врху брда Хисар на репетитору, који ће представљати и омогућити нова дружења,“- додао је Марек.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија