wrapper

Развој нашег града је видљив на сваком кораку. Граде се путеви, школе, здравствене и установе социјалне заштите, шопинг центри, стамбене зграде, локали, објекти. Симболи старог Лесковца се обнављају па чувено место окупљања поред Ветернице, хотел Београд, из дана у дан постаје савремено здање за окупљање нових генерација. Још један симбол Лесковца, чувена шајкача, некадашње место одржавања сајамских манифестација, од почетка 2019. године пролази кроз процес обнављања кроз који ће се сачувати карактеристични облик лесковачког сајма али ће се изградити и додатни објекти.

Тим поводом градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се тим поводом сусрео са власником компаније Метла комерц Данијел Стојковићем и његовим најближим сарадницима.

„Након дугогодишњег пропадања у претходном власништву, компанија Метла комерц ће у реконструкцију објекта површине 6500 квадратних метара са 25 локала, изградњу стамбеног објекта од 15 хиљада квадрата, хотела и ресторана уложити преко 8 милиона евра.

Када је реч о овој компанији, верујем да се сећате да смо пре скоро две године били управо у овом објекту чије је опремање било у току. Овде је уложено око милион евра за укупну површину од 4200 квадрата, од чега је магацински простор са више хиљада палета на површини од 3600 квадрата.“

Метла комерц са фирмама које послују у оквиру ње запошљава око 200 радника и има 21 малопродајни објекат у Лесковцу, Нишу и Власотинцу. Највећи су дистрибутери нишке и апатинске пиваре и компаније Хеба и Хајникен и међу највећим компаније Кока-кола и Пепси са тржиштем читаве југоисточне Србије 1500 купаца које снабдевају.

Маркетинг менаџер ове успешне породичне компаније Милош Маринковић се захвалио локалној самоуправи и градоначелнику на подршци и објаснио да изградња и реконстукција старог сајма увелико траје: "Очекује нас отварање првог тржног центра затвореног типа у марту, поред стамбених објеката и радњи ту ће бити и хотел и ресторан. У преговорима смо са бројним познатим брендовима али још увек нећемо откривати имена. Припремили смо видео из ваздуха па ћете моћи да видите како ће изгледати станови који ће почети да се граде у новембру. Најтеже је било задржати аутентичан облик, а саградити нешто модерно и лепо. Од почетка смо желели да задржимо тај јединствен архитектонски облик и радује нас што ће и овај стар симбол Лесковца засијати пуним, савременим сјајем."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија