wrapper

Конкурс за подршку младим талентима са територије града Лесковца за освојене награде на републичким, међународним такмичењима и олимпијадама, у области науке и образовања, спорта, културе и уметности, као и за усавршавање младих.

Право се може остварити једном годишње из само једне области.

Конкурс је отворен до краја године.

Право на финансијску подршку имају млади таленти између 10 и 30 година живота, уколико испуњавају опште и посебне услове.

Пријава мора бити поднета на пријавном обрасцу, који млади таленти могу преузети са веб странице www.gradleskovac.org или лично у Канцеларији за младе.

Млади таленти дужни су да приложе:

  • попуњени образац пријаве,
  • доказ о испуњавању општих услова из члан 3. (фотокопију личне карте (за децу лична карта родитеља) и уверење о држављанству),
  • доказ о испуњавању посебних услова из члан 4. (документ о освојеној награди)
  • за студенте - попуњено и оверено Уверење високошколске установе (Уверење скинути са сајта Канцеларије за младе www.kzm.gradleskovac.org уколико то захтева високошколска установа),
  • мотивационо писмо (200-250 речи).

Пријаве са траженом документацијом доставити преко писарнице Градске управе града Лесковца, улица Трг револуције 45, 16000 Лесковац, или поштом на исту адресу са назнаком – ПОДРШКА ЗА ТАЛЕНТЕ - не отварати.

Непотпуне пријаве се неће разматрати.

Млади таленти који испуњавају услове из области Олимпијаде, међународна и републичка такмичења; Област спорта; Област културе и уметности у складу са Правилником и Конкурсом имају право на једнократну подршку за лауреат или прво место (прву награду) у износу од 30.000. динара, за друго место (другу награду) 20.000 динара и треће место (трећу награду) 10.000 динара.

Млади таленти који испуњавају услове из области Високошколског образовања у складу са Правилником и Конкурсом имају право на једнократну подршку и то:

- 40.000 динара за студенте високошколске установе са просечном оценом 10 (десет) у току студирања, а који су према наставном плану и програму високошколске установе на којој студирају положили све испите из претходних година студија, и положили све испите до 30. септембра школске године;

- 35.000 динара за студенте високошколске установе са просечном оценом од 9,50 до 9,99 у току студирања, а који су према наставном плану и програму високошколске установе на којој студирају положили све испите из претходних година студија, и положили све испите до 30. септембра школске године;

- 30.000 динара за студенте високошколске установе са најмањом просечном оценом 9,00 и више у току студирања.

Право на финансијску подршку имају ученици средњих школа који су похађали семинаре у истраживачкој станици Петница на зимском и летњем семинару, и то у износу од:

- 15.000,00 динара за таленте који су учествовали на зимском семинару,

- 30.000,00 динара за таленте који су учествовали на зимским и летњем семинару.

Телефон: 016/216-961

Образац за пријаву

Конкурс за подршку младим талентима са територије града Лесковца

Правилник о начину остваривања права на подршку младим талентима са територије града Лесковца

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија