wrapper

Данас је у Свечаној сали града Лесковца одржана седница Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца.

На седници је директор ЗЗЈЗ Лесковац др Иван Соколовић говорио о актуелној епидемиолошкој ситуацији:

„Од последњег извештавања Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца стигли су резултати тестирања за 899 лица, од тога негативно 773, а позитивна су 126 лица и то: Лесковац 82, Власотинце 27, Лебане 8, Медвеђа 2, Бојник 6, Црна Трава 1. Новорегистровани случајеви са позитивних налазом су: 75 запослених лица, 22 незапослена, 17 пензионера, 7 студената, 3 ученика, 2 детета.

Од укупног број потврђених случајева на територији града Лесковца је 275 активних случајева. Укупно је на територији Јабланичког округа дато 201.080 доза, од тога за град Лесковац 137.173 доза вакцина.

Позивамо грађане, а посебно млађу популацију, упошљенике јавних предузећа, радних организација, упошљенике школа и факултета, великих трговинских и продајних ланаца, као и других, да се у што већем броју одазову вакцинацији, како би се брже дошло до колективног имунитета.“

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић поменуо је стање у болници и изнео да је проценат вакцинисаних прешао 50%, али и казао да је све већи број заражених те апеловао да се сви вакцинишу.

„Због свега наведеног, верујем да ће се сви остали чланови Штаба за ванредне ситуације града Лесковца сложити, да је у најбољем интересу свих наших суграђана, институција здравствене заштите и свих здравствених радника да се избегавају окупљања како се не би довео систем у опасност. Стога смо моји сарадници и ја данас закључили да је тренутно најбоље решење да се концерт Аце Пејовића заказан за 13. јануар и дочек Православне нове године одложи за неки наредни период, неки датум око 8. марта, односно када епидемиолошка ситуација буде повољнија и погоднија.

Градски штаб за ванредне ситуације ће наставити да ради у циљу заштите наших суграђана и дати све од себе да из борбе изађемо са што мање последица. Још једном позивам све суграђане који до сада нису да искористе могућност коју је држава омогућила и вакцинишу се јер је вакцинација најбољи начин да се заштитимо и окончамо кризу.“

Чланови Градског штаба за ванредне ситуације су усвојили Закључак којим се Туристичкој организацији Лесковац предлаже да одложи одржавање концерта који се организује поводом дочека Православне нове године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија