wrapper

Прошле недеље су отпочели радови на рехабилитацији дела коловоза општинског пута Вучје – Брза и тим поводом је данас одржана конференција за медије на којој је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић казао да се ради комплетна реконструкција коловозне траке у дужини од 630 метара. Вредност ове инвестиције је 10 милиона динара, рок за завршетак радова 60 дана, а извођач радова је АБ Коп из Власотинца.

„Вучјански крај нам је од велике важности, сигурност и безбедност у саобраћају такође. Подсетићу вас да смо 2018. године урадили 2,3 километра између Мирошевца и Славујевца у вредности од 42,3 милиона динара. Такође, релацију Горња Јајина – Бунушки Чифлук у дужини од 2,5 километра вредан 20 милиона динара као и кружни ток у Вучју са улагањем од 1,4 милиона динара. Наставићемо и даље да радимо на овом пољу јер нам је путна инфраструктура битна, због поменутог саобраћаја, али и због инвеститора. Упознати сте са чињеницом да су привредници из Вучја купили Поречје Вучје и очекујемо да ово предузеће крене новим путем и да пружи велики потенцијал за воћаре и пољопривреднике овог краја“ – казао је градоначелник и нагласио да град Лесковац у будућности очекује реконструкција пута од Лесковца ка Вучју у дужини од око 17 километара и да се нада да ће у сарадњи са Владом Републике Србије и ова препрека и велики изазов бити превазиђен.

Новица Николић директор ЈП „Урбанизам и изградња“ које управља овим пројектом и врши стручни надзор је додао да се тренутно на овој деоници изводи демонтажа камене коцке која ће бити складиштена на плацу ЈКП „Комуналац“. „Затим следи замена шљунка и уградња новог тампонског слоја и после тога имамо асфалтирање у два слоја BNS и AB, и наравно уређење банкина,“ – рекао је Николић и обавестио јавност да се на овој деоници док радови трају неће одвијати саобраћај.

Станко Јанићијевић, председник МЗ Брза, је рекао да је деоница пута која се уређује била у веома лошем стању и да се нико није одважио да реши тај проблем. Према његовим речима коцка је на путу између Вучја и Брзе постављена још 1975. године и последњих 20-ак година саобраћајница је у лошем стању и тек сад се одговорно руководство на челу са градоначелником Цветановићем одлучило да реконструише пут.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија