wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Завод за јавно здравље Лесковац, Дом здравља, Општа болница Лесковац и Удружења кардиолога Србије организовали су данас у централном градском парку такозвану клинику на отвореном "Пренеси знање - сачувај своје срце" поводом Светског дана срца. Грађани су имали прилику да преконтролишу крвни притисак, висину шећера у крви, тежину и индекс телесне масе, као и да добију медицински савет у циљу очувања здравља срца.

Правилна исхрана, редовна физичка активност, престанак пушења, контрола телесне тежине и крвног притиска могу значајно да смање ризик за настанак болести срца и крвних судова у свим популационим групама. Болести срца и крвних судова су светски убица број један. Сваке године, оне су одговорне за 17,5 милиона прераних смрти, а 2030. године број умрлих порашће на 23 милиона. Многе кардиоваскуларне болести се могу спречити елиминацијом фактора ризика као што су употреба дувана, неправилна исхрана и недостатак физичке активности.

- У 60% случајева разлог умирања су болести срца, а најважнију улогу у очувању здравља игра превенција којом драстично може да се смањи проценат оболевања и смртности становништва. Желимо да овом акцијом анимирамо грађане да мисле на себе и своје здравље, рекао је кардиолог др Александар Станковић.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија