wrapper

Салон урбанизма је традиционална годишња манифестација у области урбанистичког и просторног планирања, међународног карактера, у организацији Удружења урбаниста Србије и представља смотру најзначајнијих актуелних остварења у овој области.

Ове године се одржао јубиларни 30. Салон који је одржан у Нишу у галерији Официрског дома на ком је ЈП Урбанизам и изградња добило 3. награду у категорији планова детаљне регулације за План детаљне регулације на простору санитарне депоније „Жељковац“ у Лесковцу.

Тим поводом, Татјана Здравковић, извршни директор сектора за Урбанизам ЈП Урбанизам и изградња Лесковац, рекла је следеће:

„Одговорни урбаниста на изради овог плана је Слађана Коцић, дипломирани инжењер грађевинарства. За плански документ, због његовог утицаја на животну средину урађена је и Стратешка процена утицаја плана, којом је руководила одговорни уграниста, Ивана Момић, дипломирани инжењер пејзажне архитектуре.“

„Награда је посебна сатисфакција, јер је план урађен у претходној години, која је била посебан изазов због отежаних услова пословања услед пандемије. У овој години је ситуација доста другачија: тренутно је у изради 8 планова детаљне регулације, 1 измена и допуна ПГР-а и Измене и допуне ГУП-а Лесковца, које су у фази усвајања,“ – додала је Здравковићева.

Директор ЈП Урбанизам и изградња је одговорајући на питање новинара о реконструкцији Сарајевског моста и изградњи моста у селу Граово, рекао следеће:

„Коридори Србије су покренули јавну набавку за реконструкцију Сарајевског моста и изградњу моста код села Граово. Предузеће учествује у изради пројектно-техничке документације, односно помаже у изради њиховог пројекта, урадили смо и урбанистички пројекат јер је поред изградње самог моста код села Граово неопходно урадити и прилазне саобраћајнице за шта је потребно решити и имовинске односе, спровести комплетну процедуру како би се дошло до одобрења, а онда и до изградње. Оно што је добро за град Лесковац јесте да ће Коридори Србије одвојити огромна средства, односно изградити мост у селу Граово и реконструисати Сарајевски мост.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија