wrapper

Град Лесковац је данас расписао Јавни позив за учешће у пројекту "Боља будућност деце 2". Том приликом заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић истакала је следеће:

"На основу Уговора о суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2019. години закљученог између Републике Србије, Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику и Града Лесковаца, Град Лесковац реализује пројекат који садржи две мере.

Прва мера се односи на реконструкцију школе у Печењевцу и стварању бољих услова за школовање најмлађих.

Друга мера има за циљ побољшање квалитета живота, који је један од неопходних услова за рехабилитацију рађања и родитељства кроз развој и промоцију предузетничког духа и постицање предузетништва код незапослених, младих брачних парова, младих мајки и жена (старости од 18 до 40) као и пружање подршке пословању и развоју новоснованим и постојећим микро, малим и средњим предузећима и предузетницима и пољопоривредним газдинствима.

У оквиру ове мере Град Лесковац ја данас расписао Јавни позив за учешће у Програму обуке за започињање бизниса односно унапређење пословања и доделу бесповратних средстава младим брачним паровима, младим мајкама и женама (старости 18 до 40 година).

Јавни позив се реализује у две фазе и то:

 • I фаза програма – Обуке
 • II фаза програма – Додела бесповратних средства.

Услови који морају бити кумулативно испуњени за :

I фазу Програма - Обуке:

 1. Физичка лица (незапослена лица) - млади брачни парови, младе мајке и жене (све категорије старости од 18 до 40):
 • да су млади старости од 18 до 40, посебно млади брачни парови, мајке и жене;
 • који имају пословну идеју и желе да започну посао;
 • који имају пребивалиште на територији града Лесковца најмање 6 месеци пре објављивања позива;
 • који су незапослени.
 1. Млади брачни парови, младе мајке и жене - власници микро, малих и средњих предузећа, предузетници и власници (чланови) пољопривредних газдинстава:
 • Који су власници или сувласници микро, малих и средњих предузећа, предузетничких радњи или носиоци или чланови пољопривредних газдинстава;
 • који желе да унапреде своје пословање, а регистровали су своју делатност у последње три године, односно у тренутку објављивања Јавног позива не послују дуже од три године;
 • који имају предузеће регистровано у Агенцији за привредне регистре, има седиште на територији града Лесковац и има активан статус или да је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава као комерцијално, има седиште на територији града Лесковац и налази се у активном стању.

Право учешћа имају кандидати који нису добили бесповратна средства од Града Лесковца у 2018. и 2019. години за започињање или унапређење бизниса.

По завршетку прве фазе кандидати који су испунили услове биће позвани да узму учешће у другој фази.

Потребна документација за конкурисање у II фази је:

 • Комплетан Бизнис план;
 • Три понуде/ профактуре добаљача опреме/ извршиоца услуге за чију се набавку конкурише;

Укупна расположива средства износе 5.100.000,00 динара са највећом вредношћу до 300.000,00 динара по кориснику.

Рок за доставу пријава за учешће у обуци за започињање бизниса је 26.јул 2019. године.

Оверена и одштампана пријва обавезне документације доставља се у затвореној коверти са назнаком „Јавни позив за учешће у пројекту Боља будућност деце 2“ – не отварати“ поштом или на писарници јединице локалне самоуправе (писарница се налази у згради осмоспратнице у приземљу). Пријава се поштом шаље на доле назначену адрсу:

Град Лесковац

Адреса: Трг Револуције 45,

16000 Лесковац

Текст јавног позива као и пратећа документација се може преузети са сајта www.gradleskovac.org ."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија