wrapper

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања, расписало је Први Јавни позив за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду у 2021. години.

Рок за подношење пријава је од 5. маја до 4. јуна 2021. године.

Предмет овог Јавног позива су инвестиције и прихватљиви трошкови који се односе на унапређење конкурентности примарне биљне производње, у области производње воћа, поврћа, грожђа и цвећа.

Детаљнија спецификација прихватљивих трошкова за које се одобравају подстицаји дата је у Прилогу 1 Јавног позива „Спецификација прихватљивих трошкова, који се односе на пројекте везане за примарну пољопривредну производњу у области производње воћа, поврћа, грожђа и цвећа“.

Директни корисници Пројекта конкурентне пољопривреде у Србији су физичка лица, носиоци комерцијалних породичних пољопривредних газдинстава, задруге, предузетници, микро, мала и средња предузећа.

Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији пружа могућност да корисници добију бесповратна средства у износу од 50% од укупне вредности инвестиције (са ПДВ-ом), 40 % кредитно финансирају из кредита са пословним банкама уз свега 10% сопственог учешћа, за реализацију пројеката.

Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији је заједничка иницијатива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светске банке који уводи нов модел финансирања како би се оснажили мали и средњи пољопривредни произвођачи и предузећа, а унапредила пољопривредна производња и конкурентност. У 2021. години опредељено је 20 милиона еура кроз овај пројекат. Биће расписана три Јавна позива до краја године (април, јул, септембар).

За спровођење Првог јавног позива у 2021.години, опредељена су средства у износу од 700.000.000 динара. Укупна врeднoст инвeстициja у индивидуaлном пословном плану изнoси у динарској противредности од 20.000 до 50.000 ЕУР, тj. минимaлни изнoс бeспoврaтних срeдстaвa oд 10.000 – 25.000 ЕУР.

Текст јавног позива који садржи обрасце, услове за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава, списак неопходне документације, елементе рангирања, начин утврђивања ранг листе, у складу са Правилником, рок за подношење Пријаве, опредељена средства за спровођење јавног позива, као и другу документацију и остале информације,  доступан је на званичној интернет страници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде http://www.minpolj.gov.rs/ и на званичној интернет страници Управе за аграрна плаћања на линку http://uap.gov.rs/pravilnici/projekat-svetske-banke/projekat-konkurentne-poljoprivrede-srbije/.

Информације и упутства за Први Јавни позив за подношење пријава за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта за конкурентну пољопривреду у 2021. години, доступне су у Пољопривредној саветодавној и стручној служби – Лесковац, Југ Богданова 8А, контакт телефон 064/6454732, сваког радног дана од 7:00 до 15:00 часова и Одељењу за привреду и пољопривреду – Одсек за пољопривреду и развој села града Лесковца, Трг револуције 45, контакт телефон 016/ 241-914 или 016/245-517,сваког радног дана од 7:00 до 15:00 часова.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија