wrapper

У изложбеном простору Народног музеја у Лесковцу, поводом обележавање седамдесетогодишњице постојања ове, веома важне за град Лесковац, али и веома успешне, културне интитуције, вечерас смо имали прилику да уживамо у изложби коју су запослени Народног музеја припремили у својој свечарској години.

Ову, веома значајну изложбу, која симболично носи име „Чувари културне баштине – 70 година“, отворио је први човек града Лесковца, градоначелник, др Горан Цветановић.

У току свог седамдесетогодишњег постојања Народни музеј у Лесковцу је прикупио, обрадио и у своје депое сместио више од око 40 хиљада музејских предмета. Сви они сведоче о осмо миленијумској историји овога краја, о његовом цивилизацијском развоју и сменама народа и култура који су овде живели и значајним догађајима који су се овде дешавали. Та културно-историјска нит која се протеже од праисторије до данашњих дана најбоље може да се уочи баш овде у овој установи.

За ову прилику кустоси музеја из својих збирки одабрали су, не само оно најбоље што брижно чувају, штите и проучавају, већ и оно што представља важна чворишта на тој дугој историјској и цивилизацијској нити, причи о Лесковцу коју само музеј, својим средствима изражавања може да исприча и пренесе је садашњим и будућим нараштајима.

"Изложба коју вечерас отварамо поред културо-историјске баштине коју представља, значајна је, јер говори и о самом музеју, о људима који у њему раде, о важности ове културне институције за свој град, као и о односу града Лесковца према свом музеју. Зато ми је изузетна част и велико задовољство да вечерас будем овде са вама и да заједно сагледамо све аспекте изложбе „Чувари културне баштине – 70 година“," - рекао је градоначелник приликом отварања ове изложбе.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија