wrapper

Данас је у Добротину у част обележавања празника „Тодорова субота“ одржана изложба коња на којој су присуствовали одгајивачи, љубитељи коња, мештани Добротина и околине.

Изложбу је, са сарадницима, посетио градоначелник Лесковца др Горан Цветановић и њему је овом приликом уручена захвалница за допринос манифестацји која се одржава пети пут.

У име локалне самоуправе, присутнима се обратио Владими Петковић из Центра за стручно усавршавање у образовању и казао: „Култ трачког коњаника Тодора још увек је присутан у разним крајевима Србије и везује се за веровање да је овај светац заштитник стоке, посебно коња. Данас је прва субота Великог Васкршњег поста која се назива Тодорова субота. У вези са тим у појединим деловима Србије организују се коњичке трке, изложбе коња и сл. Село Добротин је некад било познато по узгоју коња, стога већ пету годину за редом организује изложбу коња и тиме доприноси очувању традиције. Изложба омогућава деци и свим љубитељима да се друже са коњима и уживају у њиховој лепоти и доброти, да развијају љубав према животињама, да се кроз разговор са људима, који се баве њима, упознају са чарима и бенефитима овог спорта.“

Испред МЗ „Добротин“ обратио се Драган Марковић захваливши градоначелнику Цветановићу и свима који су подржали изложбу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија