wrapper

Изложба слика аутора Братислава Анђелковића под називом ''Камен древног сневача'' биће отворена у петак, 24. фебруара, у 18 часова, у Галерији Лесковачког културног центра.

Братислав Анђелковић је рођен 6. марта 1953. године у Лебану. Од 1960. године живи у Вучју.

Средњу ликовну школу завршио је у Пећи, 1971. године. После завршене средње школе активно се укључује у ликовни живот. Познат је ликовној јавности код нас и у иностранству. О његовом стварању, аутор Небојша Илић Илке, снимио је два документарна филма под називом ''Камен древног сневача'', први и други део. Филмови су награђени на међународним фестивалима документарног филма.

Изложба ''Камен древног сневача'' је ретроспективна и садржи 60 радова, груписаних у неколико тематских целина (Портрети Патријарха Павла, Лоза Немањића, Историја Срба и као засебан сегмент Вода води слику роди, минијатуре на камену). У оквиру изложбе, биће приказан документарни филм, снимљен на отварању изложбе под називом ''Будимо људи'', портрети Патријарха Павла у Културном центру у Раковици.

Бата из Вучја за собом има велики број колективних и самосталних изложби у земљи и иностранству. Изложбу под називом ''Камен древног сневача'' отвориће градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија