wrapper

Данас је одржана прес конференција у северном делу Лесковца, тачније на улазу у место Липовица где се тренутно изводе радови на изградњи дела водоводне мреже Печењевце-Брестовац.

Ова инвестиција је вредна 19 милиона динара и подразумева изградњу примарног вода у дужини од 2073 метара.

Извођач радова је група понуђача: „HIDROSOLUTIONS“ DOO из Нишке Бање и „DOMEXTRA“ DOO из Ужица, а рок за извођења радова је 60 дана.

Представницима медија обратио се начелник Градске управе Милош Цветановић:

„У контакту са људима који живе на северу територије града Лесковца смо идентификовали проблем водоснабдевања и његово решавање поставили као приоритет тако да ће у предстојећем периоду мештани околних места добити здраву и исправну пијаћу воду.

Средства за реализацију овог пројекта издвојена су из буџета града, а подсетићу вас да се истовремено изводе радови на замени водоводне мреже у Космајској улици у вредности од 8,4 милиона динара које такође финансира град. Ради се о пројекту који се изводи преко ЈКП „Водовод“, а чији почетак смо озваничили прошле недеље."

Он је истакао да је у замену и изградњу водоводне мреже уназад неколико година уложено преко 750 милиона динара, али и да су завршени радови на чишћењу две предбране на водосистему „Барје“ што није рађено још од изградње овог комплексног система. Вредност пројекта је 17,5 милиона динара, а финансијер је ЈП Србијаводе.

Директор ЈКП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић је додао: „Ово су завршни радови на уградњи примарне водоводне мреже, уграђују се цеви пречника 315 мм и по овом уговору већ је уграђено 400 метара и ми очекујемо да се радови заврше у року од 60 дана а онда нас очекује пројектовање секундарне мреже како би ова села добила пијаћу воду“.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија