wrapper

Становницима Мале Грабовнице данас је на коришћење предат терен за мале спортове чија је вредност милион и по динара.

Терен је изграђен средствима града Лесковца и МЗ „Мала Грабовница“ у односу милион и по према 500 хиљада динара.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, данас је боравио у Малој Грабовници и обишао је терен и том прилико казао:

„Наше здравље у великој мери зависи од тога колико смо физички активни зато младе нараштаје од малих ногу морамо усмеравати ка правим вредностима. Да би едукација била спроведена на адекватан начин, неопходно је развијање, пре свега, спортске инфраструктуре - спортских хала, фискултурних сала у оквиру школа, терена, како у школским двориштима, тако и широм територије читавог града“ – истакао је Цветановић и додао: „У спортске објекте уложене су велике суме новца: у изградњу хале „Партизан“ 70 милиона динара, салу у школи „Вожд Карађорђе“ 34,7 милиона динара, у фискултурну салу у Предејану уложено је 2 милиона динара, док је у Великој Грабовници уложено 4,4 милиона динара у салу. С обзиром на то да је повод нашег данашњег окупљања изградња терена на којем се налазимо, треба подсетити и да је у изградњу 16 терена уложено 50 милиона динара.“

„Хвала мештанима који су се активно укључили и физички и финансијски, без којих не бисмо могли ово да урадимо. Дали сте подршку овом пројекту, а ми ћемо наставити и са оградом и са осветљењем, све оно што може како бисмо омогућили деци да се 24 часа налазе на овом терену. Нећемо се зауставити овде, ваш труд ћемо ценити и поштовати јер желимо свој деци на територији града да створимо још здравије, сигурније и подстицајније окружење,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Председник МЗ „Мала Грабовница“ Драган Стефановић захвалио се градоначелнику Цветановићу и локалној самоуправи на подршци и на томе што су од запуштене парцеле добили терен где деца могу да се баве спортом, али и мештанима који су допринели.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија