wrapper

Такмичење Изађи ми на теглу се по трећи пут одржава у Брестовцу.

Данас се такмичи 10 екипа а најбоља ће ићи на такмичење у Београду које се одржава 10.10.2020. Због епидемиолошке ситуације ове године није одржан Сајам традиционалних производа и рукотворина.

Милош Ранђеловић директор Дома културе у Брестовцу, органозатора манифестације, је рекао да свима недостају излагачи и да се нада да ће следеће године они бити ту. Захвалио је градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу и граду на подршци за организацију манифестације и свим учесницима и посетиоцима који су ове године учествовали на такмичењу и додао:

"Лесковачки ајвар чува традицију и културу народа овог краја а старији преносе рецепт на своје потомке."

Ана Јанковић Стојановић, заменик градоначелника Лесковца, је отворила овогодишње такмичење и рекла:

"Брестовац је једно од најлепших места лесковачког краја и с пуним правом је једна од станица овогодишњег каравана „Изађи ми на теглу“ који представља једну од омиљених кулинарских манифестација Србије.

Спремајући укусан и квалитетан лесковачки ајвар наши учесници претходних година су показали да се у лесковачком крају, поред изврсног роштиља, спрема и најукуснији намаз од паприке. 

Наше вредне домаћице већ су увелико кренуле да припремају лесковачки ајвар један од најпознатијих брендова града Лесковца - ајвара, који се припрема од лесковачких паприка на традиционални начин."

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија