wrapper

После Ниша, Лесковац је први град у Србији који сарађује са Српском академијом науке у уметности – огранак у Нишу.

Та сарадња је започета када је Град Лесковац у фебруару ове године, у сарадњи са Српском академијом наука и уметности и Економским факултетом у Нишу, отпочео реализацију пројекта „Анализа потенцијала града Лесковца и Јабланичког округа“.

Основни циљ овог истраживања је побољшање услова пословања кроз мере које ће Град Лесковац у будућности спровести. С обзиром на то да ће се најеминентнији стручњаци из области економских наука бавити привредном ситуацијом у нашем граду ова анализа ће имати многострук значај за унапређење пословне климе.

Тим поводом је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић одржао састанак са организаторима овог истраживања и привредницима који послују на територији града како би узели учешће у овом пројекту. Он је најавио да ће почетна фаза пројекта одредити позицију Лесковца у односу на остале делове Србије у погледу привреде и услова за успешно пословање. По његовим речима, даљи ток анализе је усмерен на уочавање привредних грана које захтевају додатна улагања зарад раста бруто друштвеног производа. Поред индикатора привредне структуре и трендова, као резултат очекује се и аналитички приказ стања на тржишту рада. С обзиром на то да Лесковац има велики туристички потенцијал који у будућности може остварити још већу финансијску добит, пројекат је усмерен и ка јачању сектора туризма.

Присутнима се затим обратила Јелена Станковић, ванредни професор на Економском факултету, која је говорила о потенцијалном доприносу резултата овог пројектра чији основни циљ је да се препознају изазови и препреке на које привредници наилазе у пословању, као и предлагање активних мера које се могу предузети како би се те баријере уклониле, а све у циљу побољшања пословне климе у граду на задовољство како послодаваца, тако и радника, па и свих грађана Лесковца.

Присутни привредници су овом приликом изнели своје сугестије које би могле да унапреде њихов посао, а испунили су и анкете које ће бити од помоћи за даљи ток истраживања.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија