wrapper

Образовање је стуб сваког друштва и улагањем у школство и ђаке улаже се у будућност. Баш зато што је образовање у Лесковцу важно у последње скоро свака школа на територији града је унапређена у инфраструктурном, визуелном смислу.

Пре неколико дана одржана је конференција у школи у Славујевцу, која се реконструише, као и школи у Бунушком чифлуку која сада има нову фасаду и прозоре.

О.Ш. „Вук Караџић“ истурено одељење у Бобишту је васпитно-образовна установа у којој су замењени подови у четири учионице у приземљу. Замену подова у три учионице финансирао је град са 600 хиљада динара, а за замену подова у четвртој учионици новац је донирао један локални привредник.

Тим поводом одржана је конференција за медије на којој се у име локалне самоуправе обратила Андријана Васић, помоћник градоначелника Лесковца:

“Подсетимо се да је у овој школи саниран санитарно хигијенски чвор, у току прошле године реконструисани и преостали и било је издвојено укупно 3 милиона динара. Пре пар година уведено парно грејање и постављен видео надзор и тада је град издвојио 5,3 милиона динара, и сређен је хемијски кабинет. Уређени су и прилазни путеви до школе, улица Босанска је асфалтирана и издвојено је 1,3 милиона динара, улица Николе Ђурића Павке са 13,5 милиона динара, а у улицу Саве Ђорђевића уграђен је гребани асфалт. Такође, локална самоуправа је издвојила значајна средства за уређење школског дворишта кроз финансирање омладинских волонтерских пројеката, о чему ће касније говорити председница удружења „Активни и млади“ из Бобишта.”

Директор Основне школе “Вук Караџић” Предраг Здравковић је истакао да се од изградње школе 1984. године врло мало улагало у ове објекте. “Генерације које долазе ће захваљујући овим инвестицијама похађати наставу у једном пријатном амбијенту и на томе се искрено захваљујемо локалној самоуправи и градоначелнику Лесковца.”

У школи се данас обратила и Милена Ђурић у име удружења за младе из Бобишта „Активни и млади“.

„Повод нашег данашњег окупљања ј други пројекат који спроводимо под називом „Стазе рециклаже“. Циљ пројекта је јачање свести деце о заштити животне средине која ће заједно са родитељима учити о значају разврставања отпада. Вредност овог пројекта је око 200 хиљада динара“ – рекла је данас Ђурићева и додала да је ово удружење преко Фонда за заштиту животне средине засадило 190 садница туја и 10 садница кугластог бадема у оквиру пројекта ведног 260 хиљада динара и додала да приликом реализације ових пројеката удружење увек има подршку становнике Месне заједнице Бобиште.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија