wrapper

Ловачко удружење „Зеленика“ са седиштем у Разгојни организовало је данас хајку на предаторе.

Вукова на подручју овог Ловачког удружења нема, али су зато одстрелене куна, три лисице па чак и једна дивља мачка.

„Ово удружење има око 150 чланова, гравитира селима Разгојна, Доња и Горња Локошница, Бабичко, Смрдан, Грданица, Брејановце и Разгојнски Чифлук Наша ловна територија простире се на 5.200 хектара где имамо изванредан терен препун двиљачи. Пре свега имамо зеца, јаребице, дивље свиње па иако је једно од најмањих припада и групи најбогатијих ловишта. У хајци су учествовали ловци из нашег удружења, али и ловци из удружења из Манојловца и Гаџиног Хана. Хајка је била на вукове, шакале и лисицу. Одстрељене су 3 лисице, куна и дивља мачка тако да хајку сматрамо успешном“ казао је Горан Стојиљковић, председник Ловачког удружења Зеленика.

Ловце је посетио и градоначелник Лесковца Горан Цветановић са сарадницима и честитао им на великом доприносу који дају очувању еко система подручја којим управља ово ловачко удружење.

„Град подржава рад ловачких удружења а то је својим присуством и хајкама на предаторе у Манојловцу и сада у Разгојни потврдио и градоначелник Лесковца Горан Цветановић. Улога ловачких удружења је веома важна у делу који се односи на заштиту животне средине и одржавање биолошке равнотеже у природи и верујем да ће град и убудуће подржавати рад ловачких удружења“ рекао је Милош Цветановић, начелник Градске управе Града Лесковца.

Хајка која се по правилу организује на крају ловне сезоне завршена је дружењем ловаца, уз неизбежни ловачки гулаш од дивљачи.

Галерија слика

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија