wrapper

„Данас је са нама 19 високошколованих лица за чију стручну праксу је из буџета издвојено 6,2 милиона динара; као и седморо високошколаца са просеком већим од 9 за које је издвојено 2,1 милиона динара,“ – истакао је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић приликом уручења уговора за меру стручна пракса и лицима са просеком преко 9.

„Поред Фонда за младе таленте, чији сам оснивач и с поносом то истичем, до сада је преко 3000 људи добило новчану стимулацију са преко 85 милиона динара, најбоље уложен новац. На тај начин смо показали другим младим генерацијама који људи треба да им буду идоли, на кога треба да се угледају и да та млада и талентована деца управо треба да траже своју прилику осматрајући, копирајући или трудећи се да буду још успешнији, као та деца која су постигла изузетне резултате,“ – додао је градоначелник Цветановић и истакао да се Град поноси и Локалним акционим планом за запошљавање који укључује самозапошљавање, организовање јавних радова, програм стручне праксе високошколаца и програм стручне праксе високошколаца са просеком преко 9.

„Од 2013. до данас за мере активне политике запошљавања издвојено је 176,3 милиона динара и ангажовано укупно 1214 лица.“

Градоначелник Цветановић је истакао и следеће:

„Драги академски грађани, каже се да је један грам праксе тежи од тоне теорије. Честитам вам на дипломама и теоријском знању које сте током школовања стекли, али пракса коју ћете током ове године добити је заиста од непроцењивог значаја. Радно и животно искуство које ћете стећи биће од пресудне важности за вашу будућност, за будућност ваше породице, а тиме и будућност нашег града. Надам се да ћете паметно искористити време пред вама и да ће вам стручна пракса бити одскочна даска ка успешној каријери,“ – додавши да се у Градском већу које чине локални министри углавном налазе млади људи са просеком преко 9,5 и који имају између 26 и 30 година, што итекако показује да град Лесковац размишља о младим људима, да их на време усмерава, и да се нада да ће присутни млади људи и после праксе такође бити део једног великог и успешног тима.

Сања Милошевић, дипломирани дефектолог, обратила се и казала:

„Град Лесковац је током читавог образовања био уз мене пруживши ми подршку у оквиру реализације програма за младе таленте и сведоци смо да Град наставља да пружа подршку кроз релизацију стручне праксе у оквиру акционог плана за запошљавање. Одабрала сам да стручну праксу обавим у Центру за социјални рад и сматрам да је то изузетна прилика да развијем своје вештине, да се стручно оспособимо и да препознамо сопствене потенцијале и афинитете у оној области у којој сматрамо да се проналазимо. Због тога бих се посебно захвалила Граду Лесковцу и градоначелнику др Горану Цветановићу на овој прилици и подршци.“

Присутнима се обратила и Милена Стојановић, дипломирани економиста, која је рекла да је стручна пракса за њу идеална прилика да 12 месеци обавља стручну праксу код послодавца, да након тога положи стручни испит и да након тога добије и радно ангажовање. Стојановићева се захвалила Граду и градоначелнику на прилици да свршени студенти обављају стручну праксу у своје име и у име присутних високошколаца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија