wrapper

У Свечаној сали Града Лесковца данас су уручена признања од стране Црвеног крста Србије и Црвеног крста Лесковац.

Уручено је 5 златних знакова Црвеног крста Србије, 14 сребрних, једна медаља, као и 3 признања oд стране Црвеног крста Лесковац.

Градоначелнику Лесковца др Горану Цветановићу припао је сребрни знак Црвеног крста Србије и плакету од стране Црвеног крста Лесковац.

„Поносан сам на чињеницу да и лесковачки Црвени крст 141 годину прати међународни покрет и тиме пружа подршку и локалној самоуправи Града Лесковца која континуирано ослушкује потребе заједнице и тежи побољшању квалитета живота свих наших суграђана. Истакао бих да ми подржавамо Црвени крст за чији рад издвајамо 350 хиљада на месечном нивоу, односно 4,2 милиона на годишњем и 9 милиона динара за функционисање народне кухиње.

Искористио бих ову прилику да вам у недељи Црвеног крста честитам на успешном раду и деловању и да се вама, Црвеном крсту Лесковац, али и Црвеног крсту Србије, захвалим што сте ми учинили част да постанем део ваше велике хумане породице,“ – казао је том приликом градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Председник Црвеног крста Србије проф. др Драган Радовановић истакао је: „Пре свега, част ми је, радостан сам и поносан што се данас налазим у Лесковцу у функцији председника Црвеног крста Србије и што ћемо моћи да у име Црвеног крста Србије доделимо признања људима који су својим хуманим радом и активностима допринели да се људске тегобе умање. Велика ми је част што се налазим у једном у највећих градова Србије, граду са највећим бројем насељених места, у граду који поштује свој Црвени крст, помаже свој Црвени крст и који је схватио колики је значај и улога Црвеног крста за становништво у локалним срединама. Узајамно поштовање и подршка Града Лесковца и Црвеног крста Србије је добар пример сарадње и партнерског односа за читаву Србију.“

Он је додао да помажући другима у том тренутку помажемо себи да будемо људи који знају своју мисију, не само да задовоље своје интересе него да задовоље потребе и других. На крају се захвалио Граду Лесковцу и градоначелнику Цветановићу на изванредној сарадњи и помоћи коју пружа Црвеном крсту, а Црвени крст ће знати да се одужи.

 Добитници сребрног знака Црвеног крста Србије су:

 1. др Горан Цветановић
 2. Цакић Небојша
 3. Миомир Нешић
 4. Верољуб Трајковић
 5. Др.Владимир Цолић
 6. Мирослав Ђорић
 7. Јасмина Анђелковић-Ђорђевић
 8. Будимир Стојиљковић
 9. Милорад Гавриловић
 10. Иван Илић
 11. Светлана Јовановић
 12. Драган Тасић
 13. Драган Миловановић
 14. ОШ "Коста Стаменковић" Лесковац
 15. Медицинска школа Лесковац.

 Добитници златног знака Црвеног крста Србије су:

 1. Др. Властимир Перић
 2. Драги Здравковић
 3. Зорица Станисављевић
 4. ОШ "Вожд Карађорђе" Лесковац
 5. Телевизија Лесковац.

Медаља Црвеног крста Србије уручена је Вукашину Стаменковићу.

  

Овом приликом додељена су и признања Црвеног крста Лесковац поводом обележавања 140 година од оснивања Црвеног крста Лесковац.

Добитници овог признања су:

 1. Проф. др Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије
 2. Весна Миленовић, дугогодишњи генерални секретар Црвеног крста Србије и
 3. др Горан Цветановић, градоначелник града Лесковца.

На самом крају присутнима се у име добитника обратила Весна Миленовић, генерални секретар Црвеног крста Србије, која се захвалила на признању, затим се захвалила Граду и градоначелнику Цветановићу на помоћи и подршци и истакла да је на основу његових амандмана усвојен 2005. године нови закон

„Мом драгом граду Лесковцу желим просперитет, да што више младих и продуктивних људи, али и пензионера, у категорији када имају више свог времена да више дају за добробит свога града и његових становника, без добре сарадње са локалном самоуправом Црвени крст не може да пружи свој максимум имајући у виду законску основу која је свуда у свету урађена по принципима.“

Она је том приликом у име Црвеног крста изразила велику захвалност на томе што је градоначелник Цветановић препознао улогу Црвеног крста и сам је имао значајну улогу – дао је врло конкретан допринос током доношења закона о Црвеном крсту Србије 2005. године као опозициони посланик, када је он требало да одрази једну реалност Србије и могућности да правилно обједини и правилно искаже капацитет који мора да има Црвени крст , али такође и врсту потреба и изазова на које Црвени крст мора да одговори у друштву.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија