wrapper

Тридесета „Дечја недеља“ која се сваке године одржава у част усвајања конвенције о правима детета је у току.

За децу са територије града је организован велики број бесплатних садржаја у Лесковачком културном центру, Народном позоришту, Народном музеју и Народној библиотеци у Лесковцу.

Једна од традиционалних активности у оквиру Дечје недеље је посета предшколаца, ученика нижих разреда основних школа и представника ученичких парламената кабинету градоначелника Лесковца. За децу је организован пригодан дочек и обилазак кабинета градоначелника. Сва деца су смештена у Сали скупштине града где их је градоначелник поздравио: „На овом свету нема лепшег призора од срећног и насмејаног детета, зато Град Лесковац реновира школе, терене, игралишта, нуди разноврсне садржаје и организује дружења како би најмлађи грађани одрастали у адекватним условима. Ваши родитељи вредно раде како би вам омогућили што лепши и безбрижнији живот. Ваши наставници се сваког дана труде да вам пренесу наопходно знање и вештине. Сви ми заједничким снагама дајемо све од себе да вас подстичемо, мотивишемо и својим личним примером укажемо на праве вредности. А ви децо имате задатак да марљиво учите, будете добри ђаци, другови, браћа и сестре и учините свој град, своју породицу и своју школу поноснима.“

Свако дете је добило књигу и бојанку о важности поштовања саобраћајних правила „Пажљивкова правила у саобраћају“, слаткише и сок. Предшколска група Основне школе „Светозар Марковић“ је градоначелнику уручила слику коју су специјално за њега израдила деца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија