wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић приредио је пријем за представнике заједнице Срба у Истри, иначе организаторе манифестације Дани српске културе у Истри.

Реч је о узвратној посети јер је Град Лесковац прошле године на Данима српске културе у Истри представио своју историју, културу, специјалитете и потенцијале  .

Градоначелник је на пријему казао да је култура најлакши пут за јачање међусобних веза и пријатељства са Србима у дијаспори али и са другим народима.

- Драго ми је што ће током трајања Роштиљијаде наши гости из Истре имати прилику да обиђу кањон реке Вучјанке, Јашуњске манастире и друге знаменитости Лесковца и да се на лицу места упознају са богатством нашег града о коме су слушали прошле године. Ово је и могућност за даљи развој добросусетских односа двеју земаља и промоцију мира и пријатељства, рекао је Цветановић.

Делегација из Истре има и свој штанд на овогодишњој Роштиљијади, па посетиоци имају прилику да се ближе упознају са главним обележјима и специјалитетима ове хрватске регије.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија