wrapper

Градоначелник Горан Цветановић је данас посетио математичко одељење основне школе „Вук Караџић“ које ове године уписује четврту генерацију.

Одељење је формирано на предлог и иницијативу Друштва математичара Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Специфичност овог одељења је у томе да се пријемни испит за упис у ово одељење, иначе верификован и надгледан од стране Министарства, ученици полажу након шестог разреда и оно је отворено за све ученике на територији Лесковца.

Градоначелник Цветановић је ово одељење означио као значајан и врло битан пројекат који надареној деци пружа могућност да покажу своје бистре умове и да се промовишу и припреме за, како предвиђа велике каријерне успехе.

„Математичко одељење, које за сада броји 35 младих талентованих љубитеља природних наука, ове године је изнедрило 7 пласмана на републичким такмичењима, из математике, физике, биологије и историје, што потврђује интерес полазника за друге научне дисциплине.“ изјавио је овом приликом градоначелник.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија