wrapper

Данашњи дан је потврда да Лесковац крупним корацима гази у будућност и да с правом и поносом носи Сертификат локалне самоуправе са повољним пословним окружењем.

Заставе бројних земаља виоре се на јарболима широм града, једна од њих је и застава Турске и компаније Џинси која у Лесковцу послује већ 8 година и тренутно запошљава 532 радника. Ова фабрика је у Лесковцу започела своје пословање 2010. године. Овај инвеститор је изразио жељу да у нашем граду прошири своје пословање и са тим циљем смо 2015. започели преговоре у вези давања у закуп простора бивше „Синтетике“. Тада је овај инвеститор према нама упутио захтев да Граду плати симболични закуп од 1 динара за период од 99 година и њихова намера је била да у новом погону запосле 300 радника.

У току преговора постигнут је договор да инвеститор на месечном нивоу плаћа закуп по процењеној тржишној цени од 5697 евра плус ПДВ и да у року од 3 године запосли 350 радника.

Очекивани приходи града од ове инвестиције износе милион и 37 хиљада евра на основу пореза и доприноса за раднике, а милион и 723 хиљаде евра на основу закупа за период од 21 године.

Град Лесковац константно ради на побољшању привредне климе како би овде дошли нови, али и да бисмо задржали постојеће инвеститоре.

Својим активностима Град је допринео да конкретно овај инвеститор развије и скоро дуплира своју производњу. У куповину и реконструкцију зграде Синтетике, коју ће Џински закупити, уз помоћ Владе Републике Србије уложили смо 195 милиона евра. Џинси ће у посао званично бити уведен 17.10.2018. године

Веома сам задовољан чињеницом да се у нашем граду константно отварају нова радна места и да се број незапослених смањује.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија