wrapper

Побољшање здравстене неге један је од приоритета Града Лесковца, и то доказују улагања у Општу болницу, али и труд да се она у потпуности осавремени.

Током претходних година све службе болнице су окречене, замењени су подови и санитарни чворови. Павиљонске зграде засијале су новим сјајем након уређења фасаде, а простор испред дневне болнице Службе за психијатрију оплемењен је летњиковцем и фонтаном. Сва болничка одељења могу се похвалити бројним савременим апаратима.

Град Лесковац удруженим снагама са менаџментом болнице улаже труд како би се све зграде ове установе у потпуности саниране и све службе осавремениле.

Поред реновирања зграде инфективног одељења, оно што нас сигурно очекује у наредних месец дана је почетак радова на реконструкције главне зграде изграђене 70их година. Ови радови представљају први део радова који обухватају енергетску ефикасност. Друга фаза ће поред уређења садашњих просторија служби које се налазе у главној згради ће обухватити изградњу централне интензивне неге, централне стерилизације, а у сутерену специјалистичке амбуланте. Вредност првог дела пројекта износи 602 милиона динара, док укупна вредност пројекта 15 милиона евра за радове на санацији зграде, плус око 6 милиона евра за набавку опреме.

Општа болица је један од лидера у области здравствене заштите. „Управо због те чињенице али и признања, похвала и награда које осваја, Општа болница Лесковац један је од кандидата које сам предложио за освајање Октобарске награде – Медаље у 2018. години,“ – рекао је градоначелник др Горан Цветановић.

Градоначелик је, између осталог, посетио и одељење за дијализу и пацијенте на том одељењу. За службу нефрологије пристигла је нова опрема у вредности од 150.000 евра, што ће значајно олакшати рад запосленима и подићи здравствену негу на виши ниво.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија