wrapper

Поводом Дана Министарства унутрашњих послова, славе Министарства и Дана полиције у Лебану у Дому културе Лебане је организована свечаност.

На свечаности је говорио начелник полицијске управе Лесковац Томислав Илић који је и доделио захвалнице општинским и републичким органима и младим припадницима полиције. Овом приликом он је истакао:

„Од 2001. године Дан полиције слави се на Духовни празник Свете Тројице као сећање на 15. јун 1862. године у коме је страдао дечак Сава Петковић, а затим је дошло и до оружаног сукоба између српске жандармерије и турских војника на Чукур чесми. Полиција је од свог настанка па до данашњег дана  пролазила и проживел пуно изазова и искушења заједно са својим народом и државом. У МУП-у начињени су озбиљни кораци на опремању полиције. Добијене су нове униформе, обновљен је возни парк куповином нових патролних возила, комбија, возила за сектор за ванредне ситуације, замењена је инфорамтичка опрема, настављено је са улагањем у инфраструктуру објекта министарства и озбиљно се ради на јачању кадровских потенцијала у МУП-у.“

Свечаности је присуствовао и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић који је у пратњи начелника Јабланичког округа Милоша Ћирића, начелника Полицијске управе Лесковац и председника општине Лебане Ивана Богдановића обишао техничко тактички збор јединица полиције.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија