wrapper

Фебруара месеца 2021. Оливера Костић, мама једанаестогодишње Теодоре, је на свет донела Олгу, Емилију и Јована. Тројке су стигле 11. фебруара, улепшале живот својој породици и обогатиле Лесковац за три нова становника.

Представници града Лесковца данас су посетили Оливеру и њену породицу како би јој уручили ауто-седишта која је локална самоуправа обезбедила за сву децу рођену у 2021. години.

У склопу популационе политике Лесковац је, поред једнократне помоћи породиљама у износу од 10 хиљада за запослене и 20 хиљада за незапослене, ваучера за десет прворођених беба у износу од 20 хиљада динара, накнаде за уџбенике за све ученике првог разреда на територији града Лесковца, и за све ученике чије су породице корисници социјалне помоћи, субвенционисања боравка деце у приватним вртићима, финансирања поступка вантелесне оплодње, приступања покрету за децу Три плус, увео и меру доделе ауто-седишта.

Мама Оливери је поред ауто-седишта данас уручена и новчана помоћ, донација градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, који је након што је чуо да тројке захтевају специјализована колица, одлучио да лично помогне породици за набавку истих.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија