wrapper

Представници Сталне конференције градова и општина Никола Тарбук, генерални секретар, Александра Вукмировић, шеф Службе за европске интеграције и међународну сарадњу и др сци. мед. Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, који обавља функцију председника СКГО и Мреже асоцијација градова и региона југоисточне Европе (НАЛАС) данас и сутра бораве у Бриселу на скупу у организацији Истраживачког центра Европског парламента и Савета европских општина и региона (ЦЕМР).

НАЛАС, организација коју током сесија у Бриселу представља градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, је стратешки партнер Савета европских општина и региона, а у последњих неколико година из интензивне сарадње произишао је велики број заједничких активности и програма.

Градоначелник Цветановић и представници СКГО данас су били учесници дебате "Будуће кризе: развој приступа повећању отпорности Европе на више нивоа" која је увод у овогодишњу пету планску радионицу ЦЕМР-а у оквиру које ће чланство-националне асоцијације локалних и регионалних власти дефинисати активности и политике у различитим областима радног програма у периоду 2023-2024 , разменити идеје, искуства и добре праксе.

Ступањем на дужност председника НАЛАС-а, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, по дужности је постао и члан Савета европских општина и региона, тако да се током данашњег дана званично упознао са председником Савета господином Стефаном Бонацинијем и новим директором Фабрициом Росијем са којима је разговарао о предстојећим обавезама и активностима.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија