wrapper

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, у пратњи начелника Градске управе Милоша Цветановића и сарадника из свог кабинета традиционално је, након новогодишњих празника, обишао запослене у Градској управи Града Лесковца. Градоначелник је обилазак започео на 6. спрату Градске управе, обишао сва одељења која функционишу у њеном оквиру, као и предузеће ЈП „Урбанизам и изградња“.

Приликом обиласка градоначелник је казао да у посету запосленима у Градској управи одлази како би разговарао са њима, саслушао њихове потребе, упознао се са предметима на којима раде, саслушао планове за наредни период и сумирао резултате.

„Обилазак ГУ спроводимо и како би се упознали са радом наших запослених, са тиме какав је ко радник и колики допринос даје развоју града“ – закључио је градоначелник Цветановић.

Обилазак су традиционално пратиле екипе медија за које су шефови одељења ГУ давали изјаве, свако из свог домена, сумирајући резултате у 2019. и говорећи о плановима за 2020. годину.

Жикица Стојановић, шеф Одељења за урбанизам акценат је ставио на изградњу Аква парка на простору некадашњег мотела „Атина“ нагласивши чињеницу да презентација пројекта траје од 4. до 11. јануара и да сви заинтересовани грађани могу да имају увид у пројекат и ставе примедбу на исти и истакао да је пројекат урађен тао да простор има пуно зеленила и испланиран велики број паркинг места. Ивана Јоксимовић, главни урбаниста Града Лесковца говорила је о планским документима града, казала да важећа планска документа истичу и да се закон из те области мења и додала да се припрема одлука за израду Генералног урбанистичног плана који има рок важења до 2020. године.

Шеф Одељења за привреду и пољопривреду, Бобан Соколовић, је говорио о поступку комасације и нагласио да је врло мали број кориника, 5% од 1500, незадовољан истом, уз договор са градоначелником да се изађе у сусрет и незадовољним корисницима. Јасминка Миленковић, шеф Одељења за имовину, казала је да је 2019. годину обележио попис имовине и истакла да верује да ће то обележити и текућу, 2020. годину.

Приликом обиласка Одељења за финансије, Марија Милосављевић, шеф Одељења је казала да се у 2020. улази са добрим стањем у буџету с обзиром на то да су се у 2019. години приходи, примања и пренета неутрошена средства реализовала таквом динамиком да је могло да се функционише добро у смислу извршења расхода и издатака локалне самоуправе и додала да се све обавезе редовно измирују. Драган Николић, шеф Одељења за стамбено комуналне послове, саобраћај и инфраструктуру истакао је да Одељење послује са стручним кадровима и да је 2019. годину обележио велики број започетих радова, попут изградње градског трга, пута ка Власотинцу и казао да је план да се започети пројекти у 2020. приведу крају и да Лесковац очекује Јавно приватно партнерство за јавну расправу и за превоз путника на територији града.

Градоначелник је посетио и Канцеларију за младе где је координатор Александар Стојановић говорио о свему што она чини за младе у Лесковцу и подсетио да је Цветановић обновио Фонд за младе таленте 2013. године и да ће ове године на дан Светог Саве око 350 младих бити награђено.

Одељење за заштиту животне средине од почетка уклањања дивљих депонија 2013. године које је започето на иницијативу градоначелника Цветановића, уклонило је преко 5000 тона отпада са преко 400 локација. Ове акције спроводе се у сарадњи са ЈКП „Комуналац“, Одељењем комуналне полиције и компаније ПВВ, а према речима шефа Одељења Слађана Ђикића, изазивају интересовање осталих локалних самоуправа и пример су добре праксе у земљи.

Обилазак ГУ је завршен у Одељењу за друштвене делатности. Саша Младеновић, шеф Одељења је говорио о реализацији пројеката у 2019. попут енергетске ефикасности објеката у граду, поменуо и успешно завршене конкурсе за финансирање у области културе, спорта, јавног информисања и социјалне заштите. План за 2020. обухвата поновно успешно завршене конкурсе, завршетак радова на објекту ОШ „Јосиф Костић“ и поменуо план за санацију Трговинско-угоститељске школе у Лесковцу.

Поред ГУ, градоначелник је посетио и Јавно предузеће „Урбанизам и изградња“. Директор предузећа Новица Николић је казао да је 2019. година у којој су реализовани и започети капитални пројекти за град Лесковац, као што је градски трг на којем се радови изводе планираном динамиком, радове на обилазници око гробља, поменуо је завршене радове на хали „Партизан“ и најавио откривање споменика палим борцима у петак, 10. јануара. Николић је говорио и о доброј сарадњи са ЈП „Путеви Србије“ и говорио о заједничким пројектима у сарадњи са тим предузећем и додао да би у 2020. години требало да почну радови на Булевару Николе и истакао да ће кренути радови у улици Раде Жунић, радови у Подворцу, а што се тиче општинских путева планирају се радови од Лесковца до Доњег Стопања као и радови од Вучја до Брзе.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија