wrapper

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић данас је одржао конференцију за медије чија тема је била извођење радова на територији Града Лесковца.

На истој градоначелник Цветановић се осврнуо на динамику извођења радова на појединим пројектима у граду и то о извођењу радова на партерном уређењу код хале "Партизан", код спомен чесме „Палим борцима у ратовима од 1993-1999“, на вртићу "Бамби", у улицама „22. дивизије“ у насељу Анчики, улици „Подгоричка“, атмосферској канализацији у Горњем Крајинцу и на градском колектору и извођачу који је изабран за ове пројекте.

Реч је о лесковачкој фирми "СНЛ градња“ која за неке од наведених пројеката није испоштовала рок за завршетак радова.

Том приликом градоначелник Цветановић је казао: „Свакодневно чинимо велике напоре како бисмо од Лесковца направили погодно место за живот, али упркос доследности и посвећености постоје одређени фактори на које ми, као одговорна лица, не можемо да утичемо директно. Постулати, рад, ред и дисциплина је оно што доноси резултате. Наш труд се огледа у томе да све што започнемо и завршимо. Нећу рећи да смо идеални, али за све наше евентуалне грешке јавно преузимамо одговорност и увек се суочавамо са свим проблемима. Међутим, постоје ситуације када локална самоуправа Града Лесковца све кораке одради по свим прописима, а посао не буде завршен због неких других чинилаца. Нажалост, у последње време се касни са адекватном и благовременом реализацијом важних пројеката у нашем граду што директно утиче на живот свих наших суграђана.“

Градоначелник Цветановић је тада говорио о вредности наведених пројеката која укупно износи 33,7 милиона динара без радова на градском колектору, али и о будућим инвестицијама у град, и о времену које је извођач „СНЛ градња“ прекорачио за пројекте.

На овој конференцији градоначелник је говорио и о важним пројектима који ће бити реализовани у скоријој будућности, то су радови на обилазници око гробља у дужини од 600 метара у вредности од 21 милион динара. Све припреме за почетак радова су обављене и кренуће следеће недеље. У наредних петнаест дана ће отпочети друга фаза радова на реконструкцији зграде ОШ „Јосиф Костић“ у вредности од 63 милиона динара. Било је речи и о почетку извођења радова на изградњи Градског трга у вредности од 223 милиона динара, с тим што прва фаза радова који би требало да крену ове године износи 75 милиона динара. Булевар Николе Пашића ће бити обновљен такође, за експроприацију је дато 90 милиона динара, постоји извођач радова који је добио посао на тендеру, а од Министарства грађевине зависи када ће радови отпочети.

Поменути су и радови чије извођење је у току, реч је о саобраћајници у Зеленој зони инвестицији вредној 33 милиона динара, који би требало да буду готови средином новембра. Још једна важна саобраћајница се увелико реконструише, пут од Лесковца до Власотинца, у који је уложена сума од 283,3 милиона динара. Још једна капитална инвестиција која ће умногоме утицати на квалитет живота свих грађана Лесковца је градски колектор и изградња линије муља у вредности од 497,5 милиона динара.

Након конференције одржане у Свечаној сали Града Лесковца Цветановић је са новинарским екипама обишао локације о којима је говорио како би се јавност путем медија упознала упознала са динамиком радова.

Градоначелник је овом приликом апеловао на све извођаче да се јављају на набавке које су у складу са њиховим могућностима како се не би реметио живот грађана и како би пројекти били завршени у року.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија