wrapper

Јуче је Краљевска породица Карађорђевић обележилa крсну славу – Светог Андреја Првозваног. Тим поводом су принц Александар Kарађорђевић и његова супруга Kатарина приредили славски пријем на Белом двору.

Свечаном славском пријему присуствовали су представници Владе Репулике Србије, дипломатског кора, чланови Kрунског већа, Kрунског савета и Kрунског кабинета, председници општина, академици, представници МУП-а и Војске, и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић који је честитао овај празник Краљевској породици Карађорђевић.

Међу гостима су биле и многобројне угледне личности из културног, политичког, пословног, академског и јавног живота Србије, али и представници удружења "Kраљевина Србија".

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је свету архијерејску Литургију у Краљевској капели Светог Андреја Првозваног при Белом двору у Београду.

Међу гостима су биле и многобројне угледне личности из културног, политичког, пословног, академског и јавног живота Србије, али и представници удружења "Kраљевина Србија".

Престолонаследник Александар Карађорђевић је том приликом истакао:

„Слава је породични празник, она је празновање јединства породице и њене саборности. Свети Апостол Андреј Првозвани је крсна слава моје породице. И они који су данас овде и сви они који су далеко, у мом су срцу.“

Присутнима на Белом Двору обратио се и Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј.

„Данас прослављамо славу наше славне династије. Имамо династију којом се поносимо. Династију која је никла из народа и којој је главна и основна брига, брига о народу, која има велику улогу у спрској историји и култури. Мало таквих династија има у свету“, рекао је између осталог Његова Светост у обраћању престолонаследнику Kарађорђевићу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија