wrapper

У оквиру Европске недеље мобилности, која се широм света у преко 50 земаља одржава од 16. до 22. септембра са темом „Одржива мобилност за здравији живот“ и под слоганом „Крећимо се одржимо! Останимо здрави!“ град Лесковац је на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем, по четврти пут, подржао Дан без аутомобила.

Овом манифестацијом се поред подизања еколошке свести, скреће пажња на важност активних стилова живота и позитиван утицај кретања на здравље становништва. Градоначелник Цветановић, запослени у Градској управи и Кабинету градоначелника, те запослени у јавним, јавно-комуналним предузећима и осталим инститтуцијама, на посао су дошли без аутомобила, пешака или бициклом, и упутили су позив својим суграђанима да се прикључе акцији.

Градоначелник је и ове године, подржавајући Дан без аутомобила, на посао дошао пешака. На путу до посла прошао је кроз парк Девет Југовића где је поразговарао са тренером Атлетског клуба Дубочица Љубомиром Раковићем и првакињом атлетике Тањом Антић која се увелико припрема за следеће такмичење. На путу до посла свратио је у неколико локала у улици Светозара Марковића, поразговарао са власницима, запосленима и купцима, бројним суграђанима, од ученика ОШ "Светозар Марковић" који су кренули у школу, преко суграђана који су се враћали из хале "Партизан" где су примили трећу дозу вакцине, као и са пензионерима којима је данас из републичког буџета уплаћено помоћ у висини од 50 евра.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија