wrapper

Градоначелник Лесковца и члан Управног одбора Националне алијансе за локални и економски развој Горан Цветановић претходне недеље боравио је у Бриселу.

Делегација НАЛЕД-а посетила је Брисел са циљем развоја сарадње са другим чланским и истраживачким организацијама.

На почетку посете обављен је разговор са Дејвидом Мекалистером, известиоцем Европског Парламента за Србију, представницима неформалне парламентарне групе Европског парламента “Friend of Serbia" – Францем Боговичем из Словеније и Јоргосом Епитидеосом из Грчке, као и са Христосом Макридисом, замеником шефа Одсека D2 – Србија у DG NEAR.

Делегација је одржала састанке са одличним саговорницима - Леном Андерссон Пенцх, директорком Одељења за европску територијалну сарадњу, макрорегионе и спровођење програма у DG REGIO, Бруегелом Мет Деном, генералним секретаром, Пламеном Калојанчевим из DG ECFIN, Хесусом Лавиним из DG NEAR.
Састанци су одржани и са представницима Open Society Europian Policy Institure (Фабијаном Цулегом, извршним директором) и асоцијацијом Business Europe (Терезом де Лидекерке, замеником генералног директора).
У Амбасади Србије у Бриселу одржан је и коктел са партнерима, привредним коморама, ЕУ институцијама и дипломатским мисијама.

У завршници посете Бриселу, делегација НАЛЕД-а састала се са представницима асоцијације Digital Europe и шефицом мисије Србије при Европској унији Аном Хрустановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија