wrapper

Локални акциони план за запошљавање града Лесковца обухвата мере за обављање јавних радова, стручне праксе за високошколце, стручне праксе за високошколце са просечном оценом преко 9 у оквиру којих је у 2020. години ангажовано 71 лице и за те намене издвојено 16,4 милиона динара.

Четврта мера у склопу овог плана су субвенције за самозапошљавање на које је право остварило 25 лица која ће средства искористити за отварање адвокатских канцеларија, фризерских и козметичких салона, аутомеханичарских радионица и за покретање посла обраде метала и дрвета. Уговоре о субвенцијама је данас уручио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, честитао на додељеним средствима и пожелео присутнима успешан почетак бизниса и стабилно пословање.

„Град Лесковац од 2013. године успешно израђује и реализује Локални акциони план запошљавања. Од тада до данас укупно је издвојено 182 милиона динара и ангажовано 1233 лица. Једна од мера у склопу овог плана је субвенција за самозапошљавање, намењена је особама које се на евиденцији Националне службе за запошљавање воде као незапослена лица и имају завршену обуку за развој предузетништва. По овој мери 25 лица је добило субвенцију за самозапошљавање у појединачном износу од 250 хиљада динара, што укупно износи 6 милиона и 250 хиљада динара. Радује ме што је са нама 25 наших суграђана наоружаних предузетничким духом, добром енергијом и одлучношћу. Пријављивањем за меру самозапошљавање показали сте да сте спремни да помогнете себи, дате допринос друштву, и да имате поверења у град у којем живите“ – поручио је данас градоначелник Цветановић својим суграђанима који су добили субвенције.

У њихово име обратио се адвокат Радомир Андрић: „Захваљујем се у име свих добитника субвенција граду Лесковцу и градоначелнику што нам је исте омогућио. Добијена средства ћу искористити за опремање моје адвокатске канцеларије. Имајући у виду да сам одувек желео да живим и радим у Лесковцу ова помоћ је од великог значаја како за почетак пословања тако и за остварење тог циља.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија