wrapper

Данас је одржана зимска смотра предвиђене механизације и спремности вршиоца услуге зимског одржавања улица и путева на територији града Лесковца.

Тим поводом је Љиљана Михајлови, технички директор ЈП Урбанизам и изградња рекла следеће:
"Зимско одржавање улица, општинских и појединих некатегорисаних путева на територији града Лесковца у овој зимској сезони изводи се у периоду од 15. новембра 2021. до 15. марта 2022. године. Уговор може трајати и дуже уколико временске прилике то захтевају.
С тим у вези, сваке године ради се смотра предвиђене механизације и спремности вршиоца услуге. Вредност уговора износи 30 милиона динара, а вршилац услуге је ове године Перица Јовић предузетник АБ Коп Власотинце. Предмет одржавања су градске улице у дужини од око 25 км и локални и поједини некатегорисани путеви у дужини од око 447 км.
Задатак зимске службе је да уклони снег са коловоза и да сви путеви у том периоду буду проходни и безбедни за одвијање саобраћаја."

Момировић Драган, шеф смене зимске службе, је рекао следеће:

„Набавили смо довољно материјала, со треба да стигне за неколико дана, прогнозу пратимо, очекујемо више падавина него претходних година, такве су најаве. Спремни дочекујемо сезону, четврта нам је заредом, надам се да ћемо одрадити посао како треба на задовољство мештана. Људства имамо довољно, што се тиче механизацие, без обзира на оно што се тендерском документацијом тражило четири камиона, ми смо укључили пет камиона, затим три булдозера, два скпипа, два грејдера.“

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња је одговарајући на питања новинара рекао да се 16. новембра отварају понуде за новогодишње украшавање града и да је за те намене испланирана сума од милион и 166 хиљада динара.

Даља питања присутних новинара су била усмерена ка радовима на тргу те је Николић рекао да на градилишту сада има довољно радника и да је извођач од почетка био посвећен послу као што је сада, радови би били завршени на време.

Николић је апострофирао да се плаћање извођачу врши након испостављених ситуација, да је до сада завршено око 62% радова за које је плаћен 91 милион динара и додао да се казне и пенали наплаћују након реализације уговора, те да ће комисија задужена за то о казни одличити након завршетка уговора. Говорећи о избору извођача рекао је да фирма која изводи радове није имала негативну референцу у време када је конкурисала у Лесковцу и да је набавка у потпуности спроведена у складу са Законом и рекао да верује да ће радови бити завршени у наредној години.

На данашњој конференцији обратио се и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и говорио о избору извођача и нагласио да град покушава да нађе начин да се избори са онима који не поштују рокове али да увек поштује Закон, те да да уколико понуђач радова испуњава услове, не постоји опција не буде изабран за извођење радова.

Када је реч о радовима на изградњи градског трга градоначелник је казао да у ситуацији када је грађевински материјал поскупео није паметно раскидати уговор да није логично, нити исплативо и рекао да је град према извођачу имао неколико приговора које су исправили и закључио да ће трг након што се изградња заврши бити прелеп, да ће грађани бити задовољни.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија